Система заходів запобігання банкрутству підприємства (на прикладі діяльності підприємства гірничодобувної промисловості ВАТ "Ніжинський ГЗК " Кварцит")
73

Якщо за результатами ліквідаційного провадження майна боржника вистачило, щоб задовольнити усі вимоги кредиторів, і у нього залишилося достатньо майнових активів для продовження функціонування  згідно із законодавством, арбітражний суд за нововиявленими обставинами скасовує своє рішення про визнання цього боржника банкрутом.

Остаточний документ господарського суду  передається головою ліквідаційної комісії у триденний строк до органів державної реєстрації та державної статистики у разі ліквідації підприємства або власнику  (власник) майна у разі продовження господарської діяльності боржника.

Юридична та фізична особи банкрути втрачають свій статус та повноваження після  виключення їх з відповідних державних реєстрів.

Господарський суд, одержавши повідомлення про виключення банкрута з державного реєстру, повинен винести ухвалу про закриття ліквідаційного провадження.

У разі ліквідації юридичної особи – банкрута засновники або власники його майна, а також посадові особи банкрута зобов’язані забезпечити  належне оформлення усіх фінансово-господарських документів та їх передачу ліквідаційній комісії, яка забезпечує зберігання цих документів протягом усього періоду її роботи, потім вони передаються до органів державної реєстрації для подальшого зберігання згідно із законодавством.

 

2.5. Аналіз фінансово-господарської діяльності ВАТ "Ніжинський "ГЗК Кварцит"

 

 

Статутний фонд ВАТ "Ніжинський райагрохім" складає 492943,00 грн. Статутний фонд сплачений в повному розмірі. Статутний фонд розподілений на 1971772 простих іменних акцій номінальною вартістю 0,25 грн. кожна.