Економічне обгрунтування заходів зниження витрат підприємства
47

РОЗДІЛ 2. АНАЛІЗ ГОСПОДАРСЬКОЇ ДІЯЛЬНОСТІ ТА ОРГАНІЗАЦІЇ УПРАВЛІННЯ ВИТРАТАМИ ПІДПРИЄМСТВА В ТОВ «КИЇВТРАНСБУД»

 

2.1 Організаційно-економічна характеристика

 

 

Товариство з обмеженою відповідальністю «КИЇВТРАНСБУД» – найбільша у Києві будівельна організація, що має 69-річну історію та авторитет у будівельному комплексі Києва. Учасниками товариства є: юридична особа за законодавством України – товариство з обмеженою відповідальністю «Фінансова компанія «Столиця» та фізична особа – Алексеєв Сергій Олександрович , що проживає в м.Києві.

В кінці п’ятдесятих років Завод залізобетонних виробів №1 освоїв новий швидкісний метод поточного монтажу будинку і було розгорнуто будівництво з великозбірних і великопанельних елементів. В Києві перші кроки в цьому направленні було зроблено на Заводі ЗБК №1 управління Промбудматеріалів , в цеху малогабаритних виробів , де в 1958 році почалося виробництво стінових панелів та панелів перекриття нової конструкції розміром на кімнату.

Перші панелі були двох видів: однослойні з керамзитобетону облицьовані керамічною плиткою та двухслойні з залізобетонної ребристої скорлупи, яка була основною частиною конструкції і утеплювача з пінобетону.

В 1959 році заводу була передана база, сусіднього підприємства ЗЗБК №4 і з цього часу почалася історія Заводу залізобетонних виробів №1.

На цьому вже більш потужному підприємстві були встановлені спеціалізовані технологічні лінії для випуску зовнішніх та внутрішніх стінових панелів, реконструйовано три спеціалізованих цеха. В першому цеху почали виготовляти зовнішні панелі з керамзитобетону, в другому добірні елементи: сходові марші, площадки та балконні плити. На відкритому полігоні було організовано виробництво цокольних і фундаментних блоків. Третій цех спочатку спеціалізувався по випуску зовнішніх стінових панелів та внутрішніх