Економічне обгрунтування заходів зниження витрат підприємства
87

Проведемо розподіл собівартості будівельного виробництва по статтям затрат підприємства ТОВ «КИЇВТРАНСБУД» за 2012 рік і дані відображено в таблиці 2.19.

Аналіз показників таблиці 2.19 дає підставу для таких висновків. Структура собівартості будівельного виробництва по статтям витрат порівняно з плановими накресленнями суттєво зрушилася у бік зростання питомої ваги вартості матеріалів за зменшенням витрат на оплату праці та соціальні заходи. службові відрядження, орендну плату, амортизацію необоротних активів, оплату за розрахунково-касове обслуговування, та незначного збільшення питомої ваги витрат послуг управлінню механізації. При цьому слід мати на увазі, що характер змін питомої ваги у бік зменшення далеко не завжди свідчить про певні позитивні процеси в економіці підприємства.

Так, на підприємстві ТОВ «КИЇВТРАНСБУД» досить суттєве зниження питомої ваги амортизаційних відрахувань на повне відтворення основних засобів стало результатом значного невиконання планів введення в дію основних засобів і графіків проведення робіт з їх модернізації та реконструкції.

 

Висновок до розділу 2

 

 

В даному розділі дана організаційно-економічна характеристика діяльності ТОВ «КИЇВТРАНСБУД», як найбільшої у Києві будівельній організації. Учасниками товариства є: юридична особа за законодавством України – товариство з обмеженою відповідальністю «Фінансова компанія «Столиця» та фізична особа – Алексеєв Сергій Олександрович, що проживає в м.Києві.

ТОВ «КИЇВТРАНСБУД» спеціалізується на будівництві об’єктів соціально-побутової сфери, житлове будівництво займає менше 50% загального обсягу виконаних робіт.

Основними видами діяльності товариства є: