Обгрунтування заходів з удосконалення системи планування розвитку підприємства
109

Впровадження інтегрованої системи управління запасами в перший рік дає зниження на забезпечення матеріальними ресурсами в розмірі 12%. Орієнтуючись на цю цифру, можна очікувати зменшення витрат на матеріально-технічне забезпечення для ВАТ "Поліський молочноконсервний комбінат " в розмірі 779460 грн.: 6495500 грн. (витрати на матеріально-технічне забезпечення в 2010 році) х 0,12 = 779460 грн.

Отже, впровадження інтегрованої системи управління запасами принесе підприємству приріст чистого прибутку за рахунок зниження витрат (при незмінних інших факторах) у розмірі 527422 грн.: (779460 – 26000) х 0,7.

 

Висновки до розділу 3

 

 

З метою вдосконалення фінансового планування на ВАТ "Поліський молочноконсервний комбінат " пропонується розробити та запровадити фінансову стратегію підприємства та перспективне фінансове планування. Розглянемо методологічні положення стратегічного фінансового планування та визначимо послідовність заходів реалізації.

Перспективне фінансове планування визначає найважливіші показники, пропорції та темпи розширеного відтворення і є основною формою реалізації головних цілей комбінату. Перспективне планування включає розробку фінансової стратегії комбінату та прогнозування його фінансової діяльності. За умов ринкової економіки, самостійності комбінату, його відповідальності за результати діяльності виникає об'єктивна необхідність визначення тенденцій розвитку фінансового стану та перспективних фінансових можливостей. На вирішення таких питань і спрямовано фінансову стратегію комбінату.

Сьогодні фінансове планування вимагає використання нових принципів організації. Його зміст та форми мають бути суттєво змінені у зв'язку з новими економічними умовами та соціальними орієнтирами. За адміністративної економіки фінансове планування базувалось на директивних планових показниках виробничого та соціального розвитку