Обгрунтування заходів з удосконалення системи планування розвитку підприємства
63

- Молоко згущене вітамінізоване "ВИТ-АЛИЯ"

- Молоко згущене варене з рослинним жиром "Іриска";

- Комбінований молочний продукт із цукром "Ласунка";

- Комбінований молочний продукт із цукром "Ласунка" з какао;

- Комбінований молочний продукт із цукром "Ласунка" з кава;

- Молочний крем;

- Вершково-рослинна суміш "Масло "Фермерське".

З метою задоволення споживача в новому якісному пакуванні, освоєні і застосовуються нові види сучасного пакування - пакетики з комбінованого матеріалу по 15 і 40 гр., алюмінієві туби по 50 гр. Отже, можна сказати, що комбінат намагається бути конкурентноздатним: збільшується виробництво продукції; підвищується професіоналізм працівників; покращується якість продукції, в тому числі за рахунок більш зручного пакування.

 

2.2. Аналіз фінансового стану підприємства

 

 

Фінансовий стан підприємства в значній мірі пов`язана зі станом матеріальних цінностей (активів), що є у розпорядженні комбінату. В таблиці 2.2 наведені данні про динаміку та структуру запасів матеріальних ресурсів ВАТ «Поліський молочно консервний комбінат» за 2009 – 2011 роки.

Проаналізувавши динаміку та структуру активів протягом звітного періоду можна визначити, що на комбінаті спостерігається збільшення запасів в цілому на 4730 тисяч гривень, в тому числі: збільшення виробничих запасів на 4010 тисяч гривень або 84,8% від загального збільшення запасів комбінату; збільшення обсягів готової продукції на 683 тисяч гривень або 14,4% від загального збільшення запасів комбінату; збільшення обсягів товарів, поставлених постачальниками на 37 тисяч гривень або 0,8 % від загального збільшення запасів комбінату.