Обгрунтування заходів з удосконалення системи планування розвитку підприємства
83

- платіжного календаря;

- кредитного плану;

- касового плану.

При оперативному фінансовому плануванні проводиться порівняння майбутніх грошових надходжень у кожному місяці з сумами, призначеними до сплати і, таким чином, виявляється надлишок надходжень або їх дефіцит, а також контролюється виконання поточного фінансового плану. На ВАТ "Поліський молочноконсервний комбінат " складається баланс грошових надходжень.

Баланс надходжень коштів показує коли на комбінаті виникають тимчасові вільні кошти, а коли воно має додаткову потребу в них. Своєчасне забезпечення готівкою характеризує стан фінансових відносин між комбінатом і трудовим колективом.

В цілому можна зробити висновок, що система планування на ВАТ "Поліський молочноконсервний комбінат " не досить ефективна і тому потребує суттєвого вдосконалення.

 

Висновки до розділу 2

 

 

Поліський молочноконсервний комбінат є одним з найбільших в Україні комбінатом з виробництва молочних консервів. Він створений у формі відкритого акціонерного товариства для здійснення підприємницької діяльності учасників товариства з метою отримання прибутку від господарської діяльності, направленої для задоволення потреб народного господарства і населення в товарах і послугах.               Основними напрямками діяльності товариства є: виробничо-впроваджувальна діяльність; торгівельно-закупівельну діяльність; зовнішньоекономічна діяльність.

Комбінат самостійно здійснює свою господарську діяльність на принципах повного господарського розрахунку, відповідає за результати своєї господарської діяльності, за винятком не взятих на себе обов’язків перед партнерами по укладеним договорам, перед державним бюджетом та банками, згідно діючого законодавства.