Обгрунтування заходів з удосконалення системи планування розвитку підприємства
5

У даній роботі зроблена спроба систематизувати й узагальнити теоретичний матеріал, проаналізувати стратегію планування і конкурентні позиції реального підприємства на ринку України, розробити рекомендації з удосконалення такої стратегії в майбутньому. У цьому і є певна новизна роботи, її практична цінність.

Мета і завдання дослідження. Метою дослідження є визначення динамічних тенденцій розвитку та аналіз планової діяльності підприємства, оптимізація планової стратегії підприємства, визначення заходів щодо підвищення ефективності планової діяльності в умовах реального підприємства.

Для досягнення поставленої мети були вирішені наступні завдання:

- дослідження планової діяльності як необхідної складової функціонування підприємства та визначення її місця в діяльності підприємства;

- аналіз економічної діяльності підприємства;

- оцінка фінансового стану підприємства;

- дослідження ефективності системи планування;

- обґрунтування заходів щодо покращення планової діяльності ВАТ «Поліський молочноконсервний комбінат».

Досягти поставленої мети можливо лише за допомогою правильної організації планової діяльності підприємства, її постійного вдосконалення, впровадження міжнародного обліку та його автоматизації, проведення аналізу економічних результатів та ефективного використання прибутку.

Об'єкт дослідження - фінансово-економічна діяльність ВАТ «Поліський молочноконсервний комбінат».

Предмет дослідження - ефективність планування розвитку підприємства та шляхи її підвищення на основі використання сучасних методів управління.

Теоретичною і методологічною основою дослідження стали роботи вітчизняних і закордонних фахівців в області фінансової діяльності підприємства, а також матеріали, люб'язно надані співробітниками ВАТ «Поліський молочноконсервний комбінат». Основними джерелами інформації про фінансові результати діяльності підприємства є Баланс (форма № 1); Звіт про фінансові результати (форма № 2); і інші первинні документи товариства.