Підвищення ефективності роботи вантажної станції
101

але йому по результатах аналізу необхідно розробити заходи з підвищення ефективності роботи станції.

В третьому розділі було розглянуто заходи щодо підвищення ефективності роботи станції Львівська. Першочерговим заходом було передбачено ряд заходів по зниженню експлуатаційних витрат станції намічені міри підвищення якості використання рухомого складу на станції. Було розглянуто таке важливе питання, як оптимізація використання праці на станції і дана оцінка ефективності застосування запропонованих заходів.

В четвертому розділі дипломної роботи розглянуто положення про систему управління охороною праці на станції Львівська. Основним видом контролю за станом охорони праці на станції Львівська є оперативний контроль який складається з трьох-ступеневого контролю. Основною метою якого є своєчасне виявлення порушень правил та норм охорони праці з прийняттям оперативних заходів по їх усуненню та попередженню виробничого травматизму, оцінка рівня безпеки працюючих в технологічних процесах та відповідності вимогам нормативних актів з охорони праці робочих місць, обладнання, машин і механізмів.

Розглянуто таке важливе питання, як проводиться охорона праці на станції Львівська під час вантажно-розвантажувальних робіт. Виконується вона під керівництвом відповідальної особи, що призначається начальником станції. Ця особа перевіряє справність вантажопідіймальних механізмів, такелажу, пристосувань та іншого інвентарю, інструктує робітників, пояснюючи їм їх обов’язки, послідовність виконання операцій та значення застосовуваних при цьому сигналів. Вантажно-розвантажувальні роботи виконуються із застосуванням засобів малої механізації та за допомогою підіймально-транспортного обладнання.

На станції повсякчас проводиться планомірна робота по зниженню рівня травматизму та покращення умов роботи працюючих. План заходів з охорони праці є складовою частиною колективного договору. Проводиться аналіз всіх облікових і звітних матеріалів про нещасні випадки, загальні і професійні захворювання, матеріали всіх видів контролю стану охорони праці, дані санітарно-технічних паспортів об’єктів, робочих місць, дільниць і цехів.