Підвищення ефективності роботи вантажної станції
91

- оперативне реагування та розслідування нещасних випадків та оцінка стану безпеки праці в підрозділах;

- планування та виконання робіт із безпеки праці;

- пропаганда безпеки праці; стимулювання роботи з охорони праці ( моральне та матеріальне);

- відповідальність за порушення вимог безпеки праці ( покарання винних осіб та попередження порушень вимог охорони праці).

Управління охороною праці на станції Львівська здійснюється шляхом постійного цілеспрямованого виявлення негативних факторів, їх аналізу, розробки додаткових керуючих дій, їх реалізації та контролю за їх виконанням. Основними напрямками в діяльності щодо попередження нещасних випадків є оперативне усунення дії негативних факторів, що впливають на безпеку праці.

На залізничній станції Львівська організацію і керівництво роботою з охорони праці здійснює начальник станції та IТП, начальники відділів та головний бухгалтер. На даних осіб покладаються обов’язки щодо створення на кожному робочому місці умов праці відповідно до вимог нормативних актів, а також забезпечення додержання прав працівників, гарантованих законодавством про охорону праці. З цією метою адміністрація станції забезпечує функціонування системи управління охороною праці, для чого: створює відповідні служби і призначає посадових осіб, які забезпечують вирішення конкретних питань з охорони праці, затверджує інструкції про їх обов`язки, права та відповідальність за виконання покладених на них функцій; розробляє за участю профспілки i реалізує комплексні заходи для досягнення встановлених нормативів з охорони праці; забезпечує усунення причин, що призводять до нещасних випадків, захворювань, i виконання профілактичних заходів, визначених комісіями за підсумками розслідування цих причин; організовує проведення лабораторних досліджень умов праці, атестації робочих місць на відповідність нормативним актам про охорону праці в порядку i строки, що встановлюються законодавством; розробляє i затверджує положення, інструкції, інші нормативні акти з питань охорони праці.