Підвищення ефективності роботи вантажної станції
79

 

Тому для зниження витрат в частині матеріалів передбачимо використання попутних матеріалів даної місцевості. Так для поточного ремонту станції кошторисом передбачено завезення піску автотранспортом з Піщаницького карєру в сумі 12800 грн., а також глини на суму 5300 грн. Всі ці матеріали для ремонту знаходяться в 100 метрах від станції і її доставлять гужовим транспортом, що зекономить на вартості ремонту в сумі 18100 горн і відповідно витрат на поліпшення основних фондів.

По елементу „Паливо” відбулося збільшення витрат в порівнянні з попередніми періодами, але це в основному із-за збільшення ціни на паливо. Станція придбала новий транспорт і в зв’язку з цим збільшились витрати, але так як це новий транспорт то списання відповідно значно менше. Економію палива можна досягти із –за раціонального його використання на перевезеннях вантажів, нормуванню витрат, правильному і своєчасному його обліку.

А ще економію палива можна досягти використовуючи паливні старі шпали в опалювальний сезон. Це дасть значну економію палива так як ціна на дрова значно зросла. Так, на опалювальний сезон станція придбаває 123 метри кубічних дров паливних на суму 25600 грн. Старі шпали після розбори колії є в кількості 15,6 метрів кубічних, тобто станції необхідно буде придбати тільки 107,4 метри кубічних дров для опалення на суму22353 грн. Тобто економія палива складає 3247 грн. (25600- 22353).

По елементу „Електроенергія” відбулося збільшення, але це за рахунок збільшення ціни на електроенергію. На станції розроблено план по економії електроенергії, який передбачає встановлення ліміту на кожний вид робіт та послуг. Економію електроенергії на станції досягнемо за рахунок використання для освітлення сигналів на перегоні, а також, ручних ліхтарів обходчиків і чергових по переїздах, що дасть економію в рік 420 квт.год на суму 504 грн.

По елементу „Інші” збільшення відбулося із-за збільшення послуг комерційних банків по відсотках за отримані кредити, за рахунок збільшення обсягу невідкладних робіт по забезпеченню руху рухомого складу, оренди локомотива, витрат на пожежну охорону, по відрядженню, охороною праці та по лікарняних за рахунок станції, медичному огляду.