Підвищення ефективності роботи вантажної станції
33

: навантаженням, вивантаженням з організацією прогресивних видів перевезень – пакетні, контейнерні та маршрутами.

До вантажної станцій належать станція Львівська Південно-Західної залізниці, основною роботою якої є виконання вантажних і комерційних операцій, а також здійснює операції, пов'язані з перевезенням пасажирів, багажу і вантажобагажу з прийняттям, видачею вантажів вагонними, дрібними відправками та в контейнерах, а за договорами з відправниками та одержувачами - їх навантаження і вивантаження.

Перевезення вантажів, пасажирів, багажу, вантажобагажу і пошти провадиться станцією у власних вагонах, що належать Коростенському управлінню.

Вагони, призначені для перевезення вантажів, пасажирів, багажу, вантажобагажу і пошти, повинні відповідають вимогам Правил технічної експлуатації залізниць України та санітарно-гігієнічним і протиепідемічним нормам і правилам.

Вантажні операції виконуються на станційних складах і майданчиках, що перебувають у віданні залізниць, так і на приколійних майданчиках.

Для виконання вантажних операцій станція має обладнані належним чином споруди і пристрої в місцях загального користування.

Всі споруди і пристрої вантажного господарства за своєю потужністю і переробною спроможністю забезпечують своєчасне виконання запланованого обсягу вантажних операцій, повне збереження вантажів, своєчасне оброблення рухомого складу, а також механізацію вантажних робіт з додержанням вимог нормативних актів з питань охорони праці.

Для зважування вантажів, багажу і вантажобагажу на станції Львівська є вагонні і вантажні ваги.

Для визначення маси вантажу зважуванням на станції є необхідну кількість ваг і вагових приладів. Для навантаження масових насипних і навалочних вантажів їх відправники на станції використовують вагові прилади, які визначають масу вантажу в процесі навантаження.