Підвищення ефективності роботи вантажної станції
83

Збільшенням середнього динамічного навантаження позитивно вплинуло на роботу станції. Це призвело до того, що стали використовувати меншу кількість вагонів робочого парку, звідси менше витрат на ремонт, технічне обслуговування. Для збільшення середнього динамічного навантаження і як наслідок зниження витрат варто використовували вагони з максимально припустимим навантаженням, що дозволило виконати перевезення з мінімальним робітничим парком вагонів.

Ргр = (1,030 – 1) х100% = 3,0% збільшення

Серед показників якості використання вантажних поїздів і поїзних локомотивів це різке зниження середньої ваги тари поїзда й зниження ваги нетто поїзда. У результаті знизилася вага поїзда брутто, що негативно вплинуло на результати роботи станції. Необхідно подальше підвищувати середню вагу поїзда, тому що воно є одним з основних і ефективних напрямків освоєння наростаючих обсягів перевезень. Збільшення ваги поїзда дозволить той самий обсяг перевезень виконати з меншими витратами поїздо- і локомотиво-кілометрів, а отже, зменшується потреба в локомотивах і локомотивних бригадах, зменшуються витрати на їхній обслуговування.

 

3.3 Оптимізація використання праці на стації Львівська

 

 

В теперішній час при плануванні витрат використовуються норми і ліміти експлуатаційних витрат, які були розроблені для залізниць з урахуванням особливостей їх роботи. Управління витратами вимагає не тільки цілеспрямованого планування і регулювання витрат на основі використання, не тільки диференційованих технічно та економічно обґрунтованих норм витрат, але і аналізу, контролю їх виконання, а також постійного оновлення нормативної бази розрахунку витрат. Удосконалення нормування і лімітування експлуатаційних витрат по елементам витрат і особливо в сучасних умовах по фонду оплати праці є складною економічною проблемою. Її рішення вимагає детальної праці економістів і технічних робітників всіх рівнів по формуванню нормативних баз організації управлінського обліку, контролінга і інших