Організація продовольчого постачання ресторану першого класу на 70 місць
33

4. ГРАФІЧНА ЧАСТИНА

4.1. Схема постачання ресторану

 

 

 

Договір купівлі-продажу укладається при наявності ліцензії підприємства або свідоцтва про приватне підприємництво, сертифіката якості на продукцію. Оплата продукції здійснюється безготівковим розрахунком за рахунками фактур. Продукція привозиться в основному спеціалізованим автотранспортом. Аналіз структури постачальників постачання дає можливість визначити форми і способи поставки продуктів. Основна схема надходження сировини і продукції приведена нижче. Виробник - Посередник - Ресторан.

В області постачання сировиною і продукцією підприємств використовуються наступні варіанти руху продукції в залежності від використовуваних каналів розподілу:

  •       Виробник - підприємство;
  •       Виробник - оптовий продавець - підприємство;
  •       Виробник-оптовий продавець - роздрібна мережа - підприємство;
  •       Виробник - приватні особи-підприємство.

Чим менше кількість елементів системи постачання, тобто посередників між виробником і кінцевим споживачем, тим швидше відбувається реалізація товару. Але в той же час виробникам доводиться нести значні витрати на складування і забезпечення продажу товарів. Тому вибір оптимальної форми постачання товарами необхідно проводити на основі аналізу ефективності, зокрема транспортно-експедиційного забезпечення постачання товарами [16].

Схема постачання ресторану представлена на рисунку 1.