Еволюція зовнішньополітичного курсу Швейцарії на сучасному етапі
2

 

ВСТУП

 

Актуальність теми дослідження: На сучасному етапі розвитку світової спільноти, час глобалізації, сприятлива зовнішня політика країн сприяє, для об’єднання країн в різні організації, для досягнення більшого успіху в різних сферах життя. Одним із головних напрямків зовнішньої політики є економіка, саме цей напрям дає процвітання країні і можливість до вступу в різні організації. Тому актуальність мої теми полягає в тому, що Швейцарія на даному етапі є  досить забезпеченою в фінансовому плані країною, що призводить до зацікавлення нею різних організацій.

Зовнішня  політика Швейцарії визначає основною метою збереження свого нейтралітету та вступу в різні організації. Стратегічною ціллю цієї країни є  Європейський Союз, а для цього потрібно забезпечити стабільність і змінити свою політику в країні.

Для цього досягнення потрібно регулярні консультації, спрямовані на прозорість у відносинах і взаємної довіри. На двосторонньому рівні головна увага повинна приділятися розвитку робочих відносин, які відповідатимуть конкретній ситуації в країні та її національним потребам.

Виходячи з цього, можна стверджувати, що перспективи розвитку зовнішньої політики Швейцарії на найближче майбутнє є досить прогнозованими, що зазнає суттєву трансформацію.  

Стан наукового дослідження проблеми: Джерельна база розкриває документальну основу, яку становить література, що була використана при написанні курсової роботи. Джерельна база стосовно цієї теми не досить широка, однак існує навіть декілька видів праць по цій темі.

Об’єкт дослідження: Еволюція зовнішньополітичного курсу Швейцарії на сучасному етапі.

Предмет дослідження: Зовнішня політика Швейцарії. Еволюція зовнішньополітичного курсу Швейцарії та її сучасний етап.