Дивідендна політика підприємства і шляхи її оптимізації (на прикладі ПАТ «Гребінківський машинобудівний завод)
33

Вiдповiдно до нової редакції Статуту, Публiчне акцiонерне товариство «Гребiнкiвський машинобудiвний завод» є повним правонаступником всiх прав та обов’язків Відкритого акціонерного товариства «Цукропроммеханiзацiя». ВАТ «Цукрпроммеханiзацiя» було засноване колективом акцiонерiв згідно з Законами України «Про приватизацiю майна державних підприємств», «Про господарськi товариства» та наказом регiонального вiддiлення Фонду державного майна України по Київськiй області  № 7I45-ВП вiд 27.12.1994 р.

Історія ВАТ «Цукропроммеханізація» бере початок з 1932 р. Розпочав­ши торувати свій шлях як ремонтні майстерні Саливонківського цукрового заводу, де здійснювався ремонт технологічного обладнання та автомобіль­ної техніки, поступово, із збільшенням обсягу замовлень, перетворилися в Гребінківський експериментальний ремонтно-механічний завод.

Паралель­но з ремонтними роботами розпочалося виготовлення, випробування та впровадження у виробництво нових зразків. технологічного обладнання цукрових заводів.

Економічна криза середини – кінця 90-х років, що привела до спаду виробництва, не обійшла стороною і завод, який на той час перетворився у відкрите акціонерне товариство «Цукропроммеханізація». Важкі часи завжди випробовують людей на професіоналізм, патріотизм, порядність. Саме в цей період на заводі відбулася «кадрова фільтрація». Працівники, що залишилися, в тяжких умовах вивчали «абетку» праці в ринкових умовах, навчалися швидко реагувати на зміни ринку та втілювати в металі прим­хливий попит споживача.

Оскільки підприємства цукрової галузі в умовах нестабільності не мали змоги забезпечити завантаженість потужностей заводу, колектив розпочав виготовлення нестандартного обладнання за індивідуальними проектами для асфальтобетонних заводів, підприємств харчової та переробної про­мисловості. Всі ці проекти та креслення виконувалися спеціалістами заводу індивідуально, відповідно для кожного замовника.

Період творчого піднесення, впровадження сучасних технологій розпочався з появою на заводі Ю.Б.Майструка, який незабаром був