Дивідендна політика підприємства і шляхи її оптимізації (на прикладі ПАТ «Гребінківський машинобудівний завод)
47

виконавчого органу

 

 

 

 

Прийняття рішення про додатковий випуск акцій

х

 

 

 

Прийняття рішення про викуп, реалізацію та розміщення власних акцій

 

х

 

 

Затвердження зовнішнього аудитора

 

 

х

 

 

Товариство зобов’язане щороку скликати Загальні збори, до порядку денного яких обов'язково вносяться такі питання:

1)    затвердження річного звіту Товариства;

2)    розподіл прибутку і збитків Товариства;

3)    прийняття рішення за наслідками розгляду звіту Наглядової ради та звіту Правління.

Такі Загальні збори є Річними загальними зборами і проводяться не пізніше 30 квітня наступного за звітним року. Усі інші Загальні збори, крім Річних загальних зборів, вважаються позачерговими.

Письмове повідомлення про проведення Загальних зборів та їх порядок денний надсилається кожному акціонеру, зазначеному в переліку акціонерів, які мають право на участь у Загальних зборах. Письмове повідомлення про проведення Загальних зборів та їх порядок денний надсилається акціонерам у строк не пізніше ніж за 30 днів до дати їх проведення.

Порядок денний Загальних зборів попередньо затверджується Наглядовою радою, а в разі скликання Позачергових загальних зборів на вимогу акціонерів – акціонерами, які цього вимагають.

Право голосу на Загальних зборах мають акціонери – власники простих акцій Товариства, які володіють акціями на дату складення переліку акціонерів, які мають право на  участь у Загальних зборах.

Рішення Загальних зборів з питання, винесеного на голосування, приймається простою більшістю голосів акціонерів, які зареєструвалися для участі у Загальних зборах та є власниками голосуючих з цього питання акцій.