Розрахунки підприємства по податках з бюджетом
15

Декрет Кабінету Міністрів України «Про місцеві податки і збори» від 20.05.1993 р. № 56-93 (із послідуючими змінами і доповненнями)  визначає види місцевих податків та зборів, їх граничні розміри та порядок обчислення і спрямований на зміцнення бюджетів місцевого самоврядування.

Порядок складання декларації з податку на прибуток підприємств, затверджений наказом ДПАУ від 29.03.2003 р. №143 застосовується всіма платниками податку на прибуток підприємств, крім страховиків та банків, для яких установлюються окремі порядки складання декларацій. В ньому передбачено порядок виправлення самостійно виявлених помилок, порядок заповнення декларації, строки подання та строки сплати податку.

Порядок заповнення та надання податкової декларації з ПДВ, затвердженим   наказом   ДПА  від   30.05.97   р. №165(  із   змінами   і доповненнями)  передбачає складання та подання  її до органів ДПА.

Інструкція про порядок застосування плану рахунків бухгалтерського обліку активів, капіталу, зобов’язань і господарських операцій підприємств і організацій, затвердженої наказом МФ України від 30.11.99 р. №291 встановлює призначення і порядок ведення бухгалтерського обліку податків на рахунку 64 « Розрахунки за податками та платежами».

Порядок подання податкового розрахунку земельного податку, затверджений наказом ДПАУ від 26.10. 2001 р. №434 визначає правила заповнення Податкового розрахунку і шести  додатків, строки подачі цього розрахунку, дії платника у разі виправлення помилок у розрахунку.

 

1.3. Податки до бюджету як об’єкт бухгалтерського обліку

 

 

Податки - обов’язкові платежі, що справляються з юридичних і фізичних осіб до бюджету відповідного рівня в порядку і на умовах, визначених законодавством України.