Розрахунки підприємства по податках з бюджетом
3

Вступ

 

 

Актуальність даної теми полягає в тому, що податок – це плата суспільства за виконання державою її функцій, це відрахування частини валового внутрішнього продукту на загальнодержавні потреби, без задоволення яких сучасне суспільство не може існувати.

Недостатнє вивчення та обгрунтування цього питання обумовили вибір мною теми курсової роботи.

Предмет дослідження – специфічна сфера фінансових відносин, які виникають між державою, з одного боку та юридичними особами з другого в процесі перерозподілу частини вартості національного продукту з метою створення загальнодержавного централізованого фонду грошових ресурсів.

Об’єктом дослідження виступають податки, які справляються з підприємства, їх правове регулювання, функціонування та розвиток. Аналіз охоплює характеристику основних прямих та непрямих податків з підприємства, як загальнодержавних, так і місцевих: податку на прибуток, податку з власників транспортних засобів та інших самохідних машин і механізмів, податку на землю, податку на додану вартість, податку на доходи фізичних осіб та комунального податку.

Мета курсової роботи полягає в дослідженні обліку  розрахунків підприємства по податкам з бюджетом.

Предметом дослідження в даній курсовій роботі виступає первинний, аналітичний та синтетичний облік  розрахунків по податках з бюджетом на ВАТ «Галицький молочноконсервний комбінат».

Практичне значення дослідження обліку  розрахунків підприємства по податках полягає в подальшому застосуванні вивченого питання на практиці тобто в роботі бухгалтера на підприємствах.

Досягнення поставленої мети зумовлено вирішенням таких питань:

-       розкрити економічну сутність податків та дати їх класифікацію;