Розрахунки підприємства по податках з бюджетом
61

Висновки та рекомендації

 

Податки впливають на фінансову діяльність суб'єктів господарювання і цей вплив залежить від багатьох обставин і чинни­ків. Його можна розглядати у двох аспектах:

-       по-перше, він зв'язаний зі сплатою  податків у процесі придбання товарно-матеріальних цінностей, оплати виконаних робіт і отриманих послуг;

-       по-друге, цей вплив пов'язаний із надходженням непрямих подат­ків на рахунки суб'єктів господарювання, які реалізують товари, ро­боти, послуги.

Непрямі податки, що надходять на рахунки суб'єктів господарювання, використовуються для відшкодування сплачених ними непрямих податків за придбання товарно-матеріальних ціннос­тей. Крім того, певний час, до перерахування в бюджет, непрямі пода­тки залишаються в розпорядженні (обороті) підприємств.

В даній курсовій роботі роботі розгядається таке актуальне питання як облік  розрахунків підприємства  по податках з бюджетом.

Актуальність даної теми полягає в тому, що податок – це плата суспільства за виконання державою її функцій, це відрахування частини валового внутрішнього продукту на загальнодержавні потреби, без задоволення яких сучасне суспільство не може існувати.

Недостатнє вивчення та обгрунтування цього питання  і обумовили вибір мною теми курсової роботи.

Об’єктом дослідження виступили податки, які справляються з підприємства, їх правове регулювання, функціонування та розвиток. В курсовій роботі  охоплено аналіз основних прямих та непрямих податків з підприємства, як загальнодержавних, так і місцевих: податку на прибуток, податку з власників транспортних засобів та інших самохідних машин і механізмів, податку на землю, податку на додану вартість, податку на доходи фізичних осіб та комунального податку. Кожному з цих податків дана характеристика