Розрахунки підприємства по податках з бюджетом
53

2.3. Звітність підприємства по податках до бюджету

 

 

ВАТ «Галицький МКК» є зареєстрованим платником податків і тому згідно із Законами України на нього покладено обов’язок нараховувати та сплачувати відповідно податки.

Так як підприємство є зареєстрованим платником податку на додану вартість то відповідно до вимог Закону України «Про податок на додану вартість» від 03.04.1997 р № 168/97 –ВР (з послідуючими змінами та доповненнями) воно повинно складати і подавати до органів податкової служби податкову декларацію.

Для складання податкової декларації з податку на додану вартість підприємство  використовує дані субрахунку 641 «Розрахунки за податками», аналітичний рахунок 6411 «Розрахунки за податком на додану вартість». Воно запровадило ведення аналітичного обліку для забезпечення узагальнення інформації для складання податкової декларації з ПДВ та оперативного контролю розрахунків за цим податком.

Підприємство подає податкову декларацію з ПДВ  до податкового органу за місцем реєстрації. Складається вона із вступної частини, службових полів та чотирьох розділів, з них платником заповнюються перші три розділи, службові поля та вступна частина, четвертий розділ заповнюється працівниками податкової інспекції (адміністрації) лише на оригіналі декларації, який залишається в податковій інспекції (адміністрації). Це передбачено пунктом 4.1 статті 4 Закону України від 21 грудня 2000 року N 2181-III «Про порядок погашення зобов'язань платників податків перед бюджетами та державними цільовими фондами».[24,c.5]

Звітним (податковим) періодом  у ВАТ «Галицький МКК» є один календарний місяць , і  декларація подається до державної податкової інспекції (адміністрації) за протягом 20 календарних днів, наступних за останнім календарним днем звітного місяця. Підприємство декларацію до органів податкової служби подає на паперових носіях і інколи засобами електронної пошти E-mail.