Система обміну зашифрованими текстовими повідомленнями (програма чат на С++ Builder)
9

Управління підприємством здійснює директор. Директор є посадовою особою і вирішує всі питання діяльності підприємства.

Прибуток підприємства утворюється з надходжень від господарської діяльності після покриття матеріальних та прирівняних до них витрат і витрат на оплату праці. З балансового прибутку підприємства сплачуються передбачені законодавством податки та інші платежі. Чистий прибуток, одержаний після зазначених розрахунків, залишається у розпорядженні підприємства і використовується за рішенням власника.

Підприємство самостійно визначає перспективи розвитку та планує свою діяльність виходячи з попиту на продукцію, товари, роботи та послуги та з необхідності забезпечення виробничого і соціального розвитку колективу, підвищення доходів працівників.

Основу планів становлять угоди з замовниками та постачальниками..

Джерелом формування фінансових ресурсів підприємства є прибуток (доход), амортизаційні відрахування та інші надходження.

Підприємство користується банківськими кредитами на договірній основі і надає банку на договірній основі право використовувати свої вільні кошти і встановлювати проценти за їх використання.

ТОВ Цукровий завод «Махаринецький» відкриває поточні, спеціальні та інші рахунки для зберігання грошових коштів, здійснення всіх видів операцій у будь-яких банках України за своїм вибором і за згодою банків у порядку, що встановлюється Національним банком України. Воно самостійно встановлює черговість і напрями списання коштів з власних рахунків, яке здійснюється установами банків за його дорученням.

Підприємство здійснює бухгалтерський облік результатів своєї діяльності, веде статистичну звітність і подає її в установленому обсязі органам державної статистики. Розрахунки по заробітній платі проводяться своєчасно і заборгованість по заробітній платі відсутня.