Оцінка фінансового стану підприємства
3

ВСТУП

 

 

 

Фінансова діяльність підприємства становить систему грошових відносин у процесі утворення, розподілу та використання різних фондів коштів. Фінанси підприємства насамперед мають забезпечити грошовими ресурсами безперервний виробничий процес через своєчасну і повну сплату необхідних для підприємства засобів виробництва.

Між фінансовою та виробничо-збутовою сторонами діяльності підприємства існує тісний зв'язок і взаємозалежність. Так, фінансовий успіх дуже часто є наслідком високих виробничих показників. Зростання обсягів виробництва, поліпшення якості й асортименту продукції, ритмічне виробництво і відвантаження продукції сприяють своєчасному, а інколи й достроковому одержанню  грошових  коштів на розрахунковий рахунок. Це один напрямок впливу. Зростання ефективності виробництва продукції завжди зменшує потребу в ресурсах, а отже, скорочуються відповідно витрати фінансових коштів.

Нормальна фінансова діяльність, у свою чергу, створює потрібні умови для виробництва продукції, забезпечує додаткові можливості для понадпланового його збільшення.

В даній  курсовій роботі вирішимо основні завдання:

- зробимо оцінку фінансового стану підприємства за два останні роки;

- визначимо вплив чинників на фінансові показники підприємства;

- проведемо оцінку майнового стану підприємства;

- проведемо оцінку ліквідності і платоспроможності;

- оцінку ділової активності;

- оцінку фінансової стійкості;

- оцінку прибутковості та рентабельності.