Оцінка фінансового стану підприємства
31

ВИСНОВКИ ТА РЕКОМЕНДАЦІЇ

 

 

В першому  розділі курсової роботи було розглянуто загальну оцінку фінансового стану підприємства.

Головним критерієм для визначення фінансового стану підприємства є платоспроможність підприємства. Платоспроможність - це здатність підприємства впевнено сплачувати всі свої боргові зобов’язання згідно з встановленими термінами або відповідно до договірних умов. Їх можна вивчати за минулий період, на якусь певну дату або як майбутню можливість розраховуватись у необхідні терміни за існуючими короткостроковими зобов’язаннями.

Погіршення фінансового стану – процес, звичайно, поступовий, і тому правомірно розрізняти певні його стадії. Спочатку підприємство відчуває деякі фінансові труднощі, потім фінансові проблеми стають постійними, а несплачені борги невпинно зростають. Нарешті у зв’язку з неможливістю погасити великі суми заборгованості підприємство припиняє роботу і навіть існування.

В цьому ж розділі було дано загальну характеристику господарської діяльності базового підприємства ВАТ «Ніжинський МКК», вчасності охарактеризовано основні напрямки діяльності підприємства згідно зі статусом підприємства. Основна діяльність підприємства це виробництво молочних консервів. Підприємство займається заготовкою цільного молока від населення та сільськогосподарських підприємств в п`яти сусідніх районах області, з якою потім на виробничих потужностях заводу переробляє на молочні консерви. Значну частину продукції підприємство експортує в Європейські країни, Росію, Азербайджан, Молдавію та Казахстан.

В другому розділі курсової роботи проведено аналіз основних показників господарської діяльності ВАТ  «Ніжинський МКК» за останні два роки (2006–2007), фінансовий аналіз його показників. Були розраховані слідуючи показники: показники платоспроможності, фінансової стійкості