Оцінка фінансового стану підприємства
5

РОЗДІЛ 1. Характеристика господарської діяльності підприємства

 

1.1. Загальна характеристика господарської діяльності ВАТ «Ніжинський МКК»

 

 

 

ВАТ «Ніжинський молочноконсервний комбінат» створено відповідно до спільного рішення регіонального відділення Фонду Державного майна України по Житомирській області. Підприємство знаходиться в м. Ніжин. Розташовано воно в північній частині області, на незначній відстані від міста Києва.

Комбінат є одним з найбільших підприємств в Україні по виробництву молочних консервів. Завод був побудований і введений в експлуатацію у 1953 році. Після реконструкції підприємства, проведеної в 1982 році, значно збільшені виробничі потужності підприємства. В результаті акціонування орендованого підприємства «Ніжинський молочноконсервний комбінат» 19 червня 1995 року було створено Відкрите акціонерне товариство (ВАТ «Ніжинський молочноконсервний комбінат», скорочена назва ВАТ «Ніжинський МКК»). Потужність заводу була розрахована на переробку молока від сільськогосподарських підприємств тільки Ніжинського району. Підприємство займається заготовкою цільового молока від населення та сільськогосподарських підприємств Ніжинського району та в п`яти сусідніх районах області: Олевському, Народицькому, Лугинському, Малинському і Коростенському. В цих районах підприємство має свої молоко приймальні пункти які проводять первинну обробку молока але вже потім доставляється для переробки на сам завод.

Нині в склад підприємства входить три основні виробничі цехи з випуску та переробки молочної продукції: консервний цех, цех по виробництву сухого молока та масло цех, а також жестянобаночний цех, цех готової продукції, теплоенергоцех, автотранспортна дільниця та інші допоміжні підрозділи і служби.