Аналіз і аудит в системі управління процесом розподілу та використання чистого прибутку
115

- недосконалість систем бухгалтерського обліку та внутрішнього контролю суб'єкта;

- особливих обставин, в тому числі наявності пов'язаних сторін (операції з пов'язаними сторонами можуть бути спрямовані на спотворення дійсного стану справ).

Аудит фінансової звітності здійснюється відповідно до Міжнародних стандартів аудиту, професійної етики ти стандартів контролю якості. За наслідками аудиту складається аудиторський висновок відповідно до вимог МСА або державного органу, до якого подається звіт. Підприємству також надається лист з рекомендаціями щодо усунення виявлених зауважень.

Підприємство користується також послугами аудиторської фірми, яка надає йому консультаційні послуги з питань бухгалтерського обліку та оподаткування, планування та розвитку бізнесу. Зокрема, з питань застосування стандартів бухгалтерського обліку, консультації з питань оподаткування окремих операцій, фінансового моделювання та прогнозування.

Керівництво підприємства рахує інформацію про результати проведеного аудиту конфіденційною інформацією і для випускної роботи вона не представлена.

2.5 Удосконалення облікового процесу розподілу та використання чистого прибутку в управлінні підприємством

Нинішня система формування та обліку фінансових результатів досить складна, має значні розходження у визначенні бази оподаткування податком на прибуток за фінансовим і податковим обліком та і сама методика визначення податку на прибуток є досить складною. Слід також зауважити,що в нинішніх умовах ринку, коли конче необхідно впроваджувати сучасні технології, діяльність підприємства заради прибутку уже не актуальна. Прибуток уже не може бути метою існування підприємства. В розвинених країнах зосереджується увага саме на нових технологіях, на підвищенні кваліфікації кадрів, на створенні їм належних умов праці та відпочинку.