Сучасна клубна електронна танцювальна музика: основні проблеми розвитку жанру та технічні аспекти аранжування
21

’являється дуже багато нових лейблів або підлейблів авторитетних іменитих лейблів, які починають випускати та продавати в мережі низькопробний «музичний контент» у дуже великій кількості. При цьому, твори «профанів», дуже рідко піднімаються в рейтингу «Beatport» за кількістю продажів, проте, лейбли більш цікавить «кількість», аніж «якість» музичного продукту.

Як наслідок, маємо перенасичення ринку електронної музики. Кількість низькопробного продукту значно вища за кількість якісного. Причому, така тенденція стосується абсолютно всіх жанрів та під жанрів електронної музики. Згодом, роботи низької якості починають попадати в радіо шоу іменитих світових ді-джеїв, яким необхідно заповнити ефірний час, а кількість якісно написаних робіт досить невелика.

Таке явище ми називатимемо «масова профанація» у світі електронної музики. Для масової профанації характерними ознаками є багаточисленні плагіати на роботи більш відомих авторів. Кількість плагіату збільшується також дякуючи звукозаписуючим компаніям, що створюють спеціальні «констракшн-кіти» або «набори для дурнів», готові складові частини електронних творів, завдяки яким, електронну музику можуть створювати й люди, не маючи музичного гармонічного слуху. Найвідомішими виробниками таких констракшн кітів є «Vengeance», «Sample Magic», «Mutekki Media», «Sounds To Sample» тощо (див. Додаток Д).

Такі «набори для дурнів» являють собою готові складові частини електронних музичних композицій тривалість від 2 до 30 секунд. Це  і готові ударні партії, і перкусія, і лінії басу, і синтезаторні партії, і барабанні перебивки, і ефекти. В папках із констракшн-кітами обов’язково вказується темп, в якому вони написані (кількість ударів на хвилину). Також існують констракшн-кіти мелодій та акордів для синтезаторних партій у форматі MIDI. Це означає, що тембри звуку та синтезатор, в даному випадку, автор має вибирати власноруч. Констракшн-кіти, зазвичай, створюються більш професійними електронними композиторами (саунд дизайнерами) , які окрім створення власних творів, також працюють на вище зазначені компанії, що займаються реалізацією готових констракшн-кітів.