Сучасні тенденції розвитку реклами в туризмі
13

 стільникових телефонів у фільмі «Матриця», автомобілів Peugeot у фільмі «Таксі» тощо.

Вибір компанії-виробника TV-відеоролика залежить від можливостей бюджету. Найдорожчим варіантом є мережеве рекламне агентство або велика продакшн-компанія. Природно, що якість ролика буде відповідати очікуванням замовника у тому випадку, якщо його вартість буде виправдовувати амбіції рекламного агентства, які, як правило, знаходяться в межах від 30000 і вище. Звичайно можливе виконання замовлення й за 5000 , але з відповідним ставленням [5].

Альтернативним і більш дешевим варіантом є невеликі відео-студії що профілюються на зйомках кліпів, реклами, свят і т.д., але є не досить розкрученими, щоб підвищувати ціни.

У тому випадку, якщо якість ролика не є принциповою, а медіа-план не потрібен (ролик транслюватиметься невеликий проміжок часу на маловідомому каналі), можна звернутися до студентів або за оголошенням на зразок: «Зйомка весіль, випускних» і т.д.

Якщо бюджет фірми не дозволяє зняти якісний відеоролик, можна використовувати комп'ютерну графіку. Вартість такого ролика складає в середньому 3000 – 5000 $ (200 – 1000 $ за 1 секунду) і вище, залежно від виду графіки (двомірна, тривимірна), тривалості і кількості спецефектів. Приблизно в таку ж суму обійдеться й анімаційний ролик [5,6].

Вартість розміщення реклами на телебаченні залежить від: виду реклами (пряма реклама, спонсорство, product placement), популярності каналу та передачі, часу виходу рекламного ролика, географічного охоплення і від інших факторів. При цьому, якщо розміщення спонсорської реклами або product placement як правило, розраховується окремо, то ціни на пряму рекламу заздалегідь визначені. Саме вони і служать головним орієнтиром ціноутворення для решти видів телевізійної реклами.

Середня вартість 1000 рекламних контактів (показів відеоролика телеглядачеві), за різними даними варіюється від 1-го до 2-х $. Для купівлі 1 хвилини рекламного часу на таких