Сучасні тенденції розвитку реклами в туризмі
7
  • Поширення відомостей з метою популяризації кого-небудь (чого-небудь).

Реклама відрізняється різноманіттям форм і служить різним цілям. Однак головне, традиційне призначення реклами – забезпечення збуту товарів та прибутку рекламодавця.

Цілі реклами визначаються прийнятою на туристському підприємстві основними завданнями маркетингу та його комунікаційною стратегією. Увесь їх спектр можна звести до двох великих груп [35]:

  • Цілі в області збуту, які повинні привести до відчутного приросту обсягів продажу або спонукати споживачів до придбання туристських послуг;
  • Цілі в області комунікацій, спрямовані на передачу певних ідей, формування іміджу підприємства, зміну споживчих звичок. Це сприяє зростанню рівня продажів в довгостроковому періоді.

 

1.2. Особливості реклами в туризмі

Реклама туристичного продукту має ряд особливостей, які визначаються специфікою туристичних послуг [29]:

1. Туристичні послуги, на відміну від товарів, не мають постійних властивостей, таких як смак, колір, форма, вага, результат використання, корисність тощо. Досягнути позитиву в рекламі послуг значно складніше, ніж показати переваги використання прального порошку або побутової техніки. Тому для їх просування практично неможливо застосувати порівняння. Це – особливий вид реклами, завдання якого полягає у демонстрації задоволення у якості результату від їх використання.

2. Специфіка туристичних послуг обумовлює необхідність застосування візуальних наочних засобів, які повніше висвітлюють об’єкт туристичного інтересу. Саме тут найкраще спрацьовує принцип: «краще один раз побачити, ніж сто разів почути». Тому обов’язковим є використання фото-, відео- та інших мультимедійних засобів. Туристська реклама повинна бути не просто яскравою, помітною і динамічною, але і по-справжньому красивою.