Сучасні тенденції розвитку реклами в туризмі
9
  • Створення чітко визначених візуальних образів з однозначними, ретельно відпрацьованими константами. Ці картинки впливають на споживача, не тільки підтверджуючи текстову складову реклами, створюючи необхідний настрій, вносячи елемент «спокуси», а й формуючи «ефект присутності».
  • Репутація рекламодавця, його популярність – клієнт повинен повірити рекламним обіцянкам туристичної фірми. Якість послуг не можна перевірити до придбання, адже турфірми пропонують своїм клієнтам майбутнє. Споживачеві залишається вірити обіцянкам – бренду, рекламі та PR. Тому якісне обслуговування є пріоритетом тих організацій, які дбають про свою репутацію і планують успішну діяльність на перспективу.
  • Оптимальне розміщенні реклами і вибір носія рекламного звернення  залежно від конкретних обставин (масштаб, цілі, суб’єкт, об’єкт тощо).
  • Багаторічний досвід створення та успішного розміщення галузевої реклами, в даному випадку, реклами туристичного бізнесу – досвід, який обов'язково повинен бути у обраної рекламної агенції.

 

1.3. Класифікація туристської реклами

Сучасна реклама є складною, багаторівневою і багатоструктурною. У той же час ні в світовій, ні у вітчизняній практиці немає єдиної класифікації видів реклами, що дещо ускладнює їх вибір при здійсненні маркетингових комунікацій.

Величезна різноманітність напрямів, цілей реклами, способів впливу на цільову аудиторію, диверсифікація джерел фінансування, масштаби територіального охоплення, можливість використання широкого спектру рекламних засобів та інші обставини впливають на деталізацію класифікаційних схем туристської реклами [26]

Залежно від вибору критерію усю різноманітність туристської реклами можна згрупувати наступним чином (табл. 1):