Сучасні тенденції розвитку реклами в туризмі
37

3.1.1.        Урбанізація

Урбаністична культура має істотний вплив на розвиток економіки світу. Саме екстремальна урбанізація стимулює посилення вимогливості споживачів у світі.

Визначаючи споживчі тенденції, слід врахувати стрімкі темпи урбанізації, які відображені у наступних показниках:

           Менше п'яти відсотків населення світу жило в містах століття тому. У 2008-му році, вперше за всю історію людства, ця цифра перевищила 50%. Протягом останніх двох десятиліть чисельність міського населення в країнах, що розвиваються, зростала в середньому на 3 млн. людей на тиждень [34].

           До 2050-го року кількість міського населення досягне 70%, що складе 6,4 млрд. чоловік. Таке зростання буде особливо характерно для регіонів, що розвиваються. Очікується, що до 2050-го року в Азії буде сконцентровано близько 63% світового міського населення, або 3,3 млрд. людей (за даними the Global Report on Human Settlements 2009, жовтень 2009).

Це призведе до поповнення глобальної арени споживчого населення мільярдами як досвідчених, так і новоспечених міських жителів. Безперервний процес зростання кількості вимогливих споживачів заставить бренди переживати нові випробування.

Такий вплив зможе зачепити навіть населення сільських районів. Не виключено, що сільські жителі почнуть, наприклад, купувати товари в онлайн-магазинах, як міські споживачі.

Підготовка до урбанізації і робота в нових умовах – різні речі. Процвітаючі мегаполіси, чия економічна та культурна сила значно перевершує культуру і самобутність деяких народів, буде тісно пов'язана з культурою міста, його брендом, спадщиною і «буттям». Це означає, що для великих брендів, які забезпечують спеціалізовані для міських потреб продукти та послуги, якість товарів та рівень надання послуг стане визначальним фактором