Сучасні тенденції розвитку реклами в туризмі
39

Оскільки багато компаній почали займатися розробкою нових продуктів і сервісів, то Twitter-потік думок, мабуть, призведе до реального потоку інформації.

Прочитавши коротке повідомлення в Twitter, споживач може легко увійти в прямий контакт з однодумцем, опонентом, брендом. Це призводить до того, що потік інформації між потенційними покупцями та споживачами стає настільки швидким, що вже не підконтрольний компанії, про чиї продукти ведуть онлайн-дискусії. Компанії не здатні контролювати і редагувати всі споживчі думки, не кажучи вже про здатність реагувати і відповідати на це обмін досвідом та інформацією.

У 2012-му році очікується поява нових сервісів, які зможуть аналізувати глобальну думку споживчих смаків і очікувань [3].

Як же компаніям варто зараз реагувати на цей процес? По-перше, слід залучати потенційних споживачів на ранніх стадіях процесу розробки товару/послуги. По-друге, після запуску продукту аж ніяк не слід втрачати зв'язок з клієнтом, а постійно моніторити реакцію споживача на якість товару/сервісу.

3.1.1.        Предмети розкоші

Найближчим часом споживач сам буде визначати, що для нього є предметом розкоші. Цілком логічно назвати предмети дефіциту розкішшю, навіть якщо вони коштують недорого. Крім задоволення основних потреб слід брати до уваги бажання окремих споживачів бути унікальними, але не обов’язково через можливість купувати дорогі предмети.

З'явилося чимало способів стати унікальним. Унікальність може проявлятися у величезній кількості комбінацій: доступі до чого-небудь; знанні таємниць історії; можливості проведення часу зі своїми близькими та друзями, приділити час собі; можливості насолоджуватись тишею, спокоєм; купувати еко-дружні товари; отримувати турботу, співчуття; підтримувати здоров'я, формувати знання, досвід ... [34]