Сучасні тенденції розвитку реклами в туризмі
19

За допомогою вивіски можна привернути найбільшу кількість потенційних клієнтів і покупців. Цим інструментом користуються практично всі учасники ринкових відносин.

Для середнього бізнесу прийнятним і ефективним варіантом є лайтбокси. Сяючі короби можуть включати в себе як елементи неону, так і додаткову підсвітку усередині. Використання лайтбоксів найбільш ефективне для продажу доступних в нічний час товарів і послуг. Досить часто такі конструкції приносять максимальну віддачу для власників нічних продуктових магазинів, барів, ресторанів або мотелів.

Розтяжки – розташовуються над проїзною частиною автостради або шосе. Вони кріпляться на спеціальних шнурах і являють собою бавовняне або шовкове полотно, на яке нанесено зображення банера. Це універсальний вид зовнішньої реклами, який повністю виправдовує вкладені в нього кошти.

Для спеціалізованих акцій і для вирішення іміджевих завдань можливе використання меблів, виставкового обладнання та промоутерських костюміви. Часто приклад такої зовнішньої реклами можна бачити влітку, коли на майданчиках міста розпочинають роботу фірмові літні кафе під маркою того чи іншого виробника пива. При цьому носієм реклами є не тільки сам намет, але і стільці, столи, барні стійки та парасольки над столами.

Якщо компанія має власний офіс (приміщення), важливу увагу слід приділяти оформленню вітрин. Вони мають привертати увагу і спонукати перехожих відвідати заклад.

До зовнішньої реклами відносять також покажчики, стікери і штендери.

Вся зовнішня реклама повинна, в першу чергу, відповідати вимогам, які висувають архітектурні, комунальні та реєстраційні служби до об'єктів, що є носіями рекламної інформації. Правила реєстрації рекламних носіїв визначаються суб'єктами регіонів самостійно.