Добірка журналістських матеріалів: висвітлення кримінальних проблем в засобах масової інформації
11

Дієвим засобом впливу є фотографії з місця подій. «Газета говорить зі своїм читачем не тільки з допомогою друкованого слова, а й мовою зорових образів» [6, 158]. У газеті «Сумщина» до більшості матеріалів фото чи зображення не дібрано. Більшість зображень чи фотографій до матеріалів на кримінальну тематику стосуються передових публікацій.

Читачів кримінальних новин цієї газети цікавлять не лише матеріали про правопорушення, а й деталі - коментарі постраждалих та свідків. До того ж, джерелом ЗМІ часто є офіційне джерело – правоохоронні органи (СЗГ УМВС України в Сумській області).

 

2. Специфікація

2.1. Структура

Інформаційний продукт складається з 8 матеріалів. З них 5 написані в інформаційних жанрах (різні види заміток), а 3 – у аналітичних (стаття, огляд, звіт).

Назва матеріалу

Жанр

Вкрадений грудень

Стаття

Фатальний подарунок

Розширена замітка

Підліткова жорстокість

Розширена замітка

Наркотики на Сумщині

Хроніка

Зазіхнув на святе

Замітка

Містична Чешка

Огляд

Нагрітися на корумпованості

Замітка

Вбивця повернувся

Звіт

 

2.2. Технічна характеристика обсягу

Авторський аркуш – це умовна одиниця вимірювання обсягу текстової та ілюстративної інформації літературного твору, що використовується у видавничій справі і є основою для обліку праці автора. Один авторський аркуш дорівнює 40 000 друкованих знаків прозаїчного тексту (враховуючи цифри, розділов