Добірка журналістських матеріалів: висвітлення кримінальних проблем в засобах масової інформації
13

Зазіхнув на святе

http://www.pravmir.ru/svyataya-blazhennaya-kseniya-uteshayushhaya-vsex-kto-ee-prosit/

Містична Чешка

http://ukrmasters.com/category/competitions/page/10/

Нагрітися на корумпованості

http://proosbb.info/2011/10-17/16:08/golovniy-vorog-osbb--korupciya-opituvannya.html

Вбивця повернувся

http://grim.in.ua/life/2013/12/03/5087

 

2.4. Авторська ідея матеріалів

Вкрадений грудень

Ідея – донести до читачів те, що інколи безглуздя стає причиною для вчинення злочину, що можна опинитися за гратами поряд зі справжніми злочинцями. Пошук відповідей на запитання «Чому люди крадуть?», «Навіщо їм це?». Донести до реципієнтів, що вкрадені гроші не приносять задоволення. Переконати в цьому на прикладі дібраних ситуацій про крадіжки, висвітлити методи покарання за вчинення подібних злочинів.

Фатальний подарунок

Не кожен подарунок, навіть піднесений з найкращими побажаннями, може стати гарним спогадом. Вкравши презент, можна викликати тільки кримінальну відповідальність, а не щастя. Це і є авторською ідеєю.

Підліткова жорстокість

Жорстокість може виявлятися незважаючи на вік особи. Інколи важко повірити в те, що зловмисником може бути неповнолітній, а тим паче друг постраждалого. Часто причиною цього може бути недостатнє  виховання або оточуюче середовище. Але за скоєний вчинок треба відповідати, не звертати уваги на причини та вік.

Наркотики на Сумщині

Інформування суспільства про кримінальні новини, конкретніше про спробу перевезення наркотичних речовин. Висвітлити методи покарання за вчинення подібних злочинів.

Зазіхнув на святе