Добірка журналістських матеріалів: висвітлення кримінальних проблем в засобах масової інформації
25

ахід у вигляді взяття на поруки. Чоловік схилив її тим самим до надання неправомірної передачі коштів чиновникам.

Наступного дня обвинувачений отримав від жінки частину обумовленої суми у розмірі 500 доларів США нібито для передачі працівникові Зарічного районного суду м. Суми .

У прокуратурі області повідомляють, що в серпні цього року він схилив ще одного сумчанина до передачі керівнику слідчого відділу Сумського МВ УМВС України в Сумській області неправомірної вигоди за закриття кримінального провадження щодо нього. Проте чоловік вирішив не передавати зазначену неправомірну вигоду і повідомив правоохоронним органам про протиправні дії.

Під час контролю за вчиненням злочину, він передав підбурювачеві імітаційні 20 тис. грн, які останній зобов’язувався передати керівникові слідчого відділу Сумського МВ УМВС. Правоохоронці затримали його «на гарячому».

Виявилося, що затриманий хотів привласнити, а не передавати гроші як неправомірну вигоду вже згаданим посадовцям. Вироком Ковпаківського районного суду м. Суми останній зловмисник отримав до 3 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

 

Вбивця повернувся

Важко забути хвилю жорстоких нападів на жінок у Сумах, яка прокотилася влітку 2013 року. Тоді міліція, спіймавши декількох грабіжників, відзвітувала: злочини розкриті. Напади на жінок і дійсно припинилися. Але вже у жовтні з’явилася підозра, що винного все ж не спіймали.