Добірка журналістських матеріалів: висвітлення кримінальних проблем в засобах масової інформації
19

«До міліції звернулася офіціантка кафе, яке знаходиться в одному з торгових комплексів обласного центра. Вона повідомила, доки обслуговувала відвідувачів у залі, із підсобного приміщення хтось викрав її сумку з особистими речами і документами», – повідомляє ЦСЗ УМВС України в Сумській області.

Правоохоронці разом з працівниками служби безпеки комплекса переглянули відео з камер спостереження. На одному записі помітили чоловіка, який залишав приміщення з жіночою сумкою в руках. Згодом його особистість було встановлено, а незабаром і власниця подарунків звернулася до міліції.

Крадій запевняє, що не хотів скоювати злочин. Він прийшов разом здрузями до торгово-розважального комплексу пограти в боулінг. Уже на виході помітив відчинену підсобку, під дією алкоголю забрав з неї деякі речі. Чоловіг говорить, що метою його вчинку була радість дружини від отриманих подарунків.

Працівники міліції провели профілактичну бесіду з постраждалою, щоб не залишала більше особистих речей без нагляду. Зважаючи на вчинок злодія, відкрили кримінальну справу згідно з ч. 3 ст. 185 Кримінального кодекса України «Крадіжка». Тепер покаранням для чоловіка може стати позбавлення волі на строк від трьох до шести років.

 

Підліткова жорстокість

У Сумах на початку листопада трапився жахливий випадок, який засвідчує надзвичайний сплеск підліткової жорстокості. П’ятнадцятирічний хлопець зарубав сокирою свого знайомого. За його словами на такий вчинок він наважився, бо вже не мав сили терпіти моральні та фізичні знущання загиблого.