Добірка журналістських матеріалів: висвітлення кримінальних проблем в засобах масової інформації
29

ВИСНОВОК

Моніторинг сумської газети «Сумщина» показав, що немає визначених правових тем чи проблем. У центрі уваги – резонансні новини, вчинені злочини (вбивства, крадіжки, розбійні напади), зловживання службовим становищем, а також неправомірні дії працівників міліції. Джерелом інформації для місцевих журналістів є учасники подій – постраждалі та свідки, а також працівники прес-служб правоохоронних органів.

Після проведеного моніторингу обласного ЗМІ можна зробити такі висновки: проаналізована газета намагається оперативно інформувати свою цільову аудиторію про резонансні місцеві події, створюючи небайдужу громадську думку. Ефективним засобом впливу є тематична рубрика «Чергова частина». Рівень переконання помітно зріс через залучення до підготовки публікацій в якості експертів юристів та адвокатів. Окремого професійного підходу вимагає створення картинки для презентації відповідних матеріалів.

Мета, окреслена у вступі цієї роботи, була досягнута. Вдалося перевірити чи засвоєний теоретичний матеріал, дізнатися нові факти, а також відслідкувати використання теоріїї на практиці. Виявилося, що над деякими матеріалами все ж потрібно допрацювати.

Під час написання курсової роботи вдалося виконати ряд завдань, які було визначено на початку.

Було опрацьовано теоретичний матеріал про те, як правильно подавати матеріал на кримінальну тематику, які помилки найчастіше допускають журналісти при написанні матеріалів на цю ж тему та міжнародний досвід співпраці ЗМІ та правоохоронних органів.

Також було проаналізовано власні журналістські матеріали та опрацьовано їх за теорією, адже під час реалізації практичних навичок треба постійно звертатися до теорії: «Вкрадений грудень», «Фатальний подарунок», «Підліткова жорстокість», «Наркотики на Сумщині», «Зазіхнув на святе