Бухгалтерський облік і аналіз основних засобів
5

- проаналізувати стан охорони праці та навколишнього середовища на підприємстві.

Об`єктом дослідження є процес обліку стану та наявності об’єктів основних засобів на ДП «Поліський лісгосп», яке займається лісовідновленням.

На даному підприємстві наявні можливості повного і всестороннього висвітлення досліджуваних у роботі питань, щодо організації обліку і аналізу основних засобів з використанням практичних матеріалів.

Предметом дослідження є методичні аспекти обліку і аналізу основних засобів в умовах ринкових відносин з урахуванням галузевої специфіки ДП «Поліський лісгосп».

Методи дослідження. У дипломній роботі використовувались такі методи дослідження як системний аналіз - для деталізації і розчленування об’єкта дослідження на окремі важливі складові елементи; синтез – для узагальнення різних аспектів обліку, аудиту і аналізу основних засобів; інформаційне моделювання – для забезпечення дослідження нормативно-довідковими матеріалами; конкретизація – для обґрунтування змісту форм облікового забезпечення; дослідження документів та реєстрів обліку за формою і змістом – для виявлення їхньої відповідності щодо інформаційної ємності адекватного вимогам стандартів; статистичні і аналітичні розрахунки; порівняння – для зіставлення даних у динаміці; групування – для визначення залежності показників одне від одного; середніх і відносних величин та прийоми елімінування при аналізі основних засобів; конструктивний – для групування пропозицій щодо обліку основних засобів.

Практичне значення отриманих результатів визначається тим, що запропонована методика апробована в ДП «Поліський лісгосп», отже є реальною, і може бути застосована на інших підприємствах галузі.

Дипломна робота за об`ємом містить __ сторінку, проілюстрована __ рисунками, містить __ таблиць та __ додатків, список використаної літератури включає __ джерел.