Бухгалтерський облік і аналіз основних засобів
89

Удосконалення обліку витрат на ремонт основних засобів необхідно проводити шляхом посилення впливу інформаційної та контрольної функцій обліку на ефективність використання коштів при проведенні всіх видів ремонтів і відображенні таких витрат у системі рахунків бухгалтерського обліку, тобто віднесення їх на об’єкти обліку, що забезпечить при цьому об’єктивність, точність показників, високу якість і оперативність економічної інформації.

6.Акцентується увага й на важливості автоматизації обліку наявності та руху основних засобів, процесу нарахування амортизації. Це дозволяє скоротити обсяги облікових робіт, збільшити оперативність облікових даних та значно розширити аналітичні можливості економічної служби підприємства з метою забезпечення його керівництва необхідною інформацією для прийняття управлінських рішень. Намічено шляхи вдосконалення обліку основних засобів пов’язане з функціонуванням АРМБ. Тут  пропозицією було б обліковувати основні засоби на підприємстві, використовуючи програму «1С: Бухгалтерія. Версія 8».

7.Пропозицією з метою покращення фінансового стану підприємства було б організувати відділ маркетингу, який би досліджував ринки збуту лісопродукції. А планово - виробничий відділ разом з бухгалтерською службою частіше проводили аналіз по всіх показниках з метою виявлення «вузьких» місць і своєчасно координували фінансові потоки.