Облік, аналіз та аудит розрахунків по заробітній платі працівників підприємства
65

, здійснюють контроль і регулювання перебігу виробничого процесу. Постійний нагляд за організаційним та технічним рівнем виробництва.

Начальник відділу реалізації та його підрозділ виконують слідуючи функції. Виконання договірних зобов’язань і планів поступок продукції споживачам за обсягом, якістю, термінами, номенклатурою, стан складських запасів і збереження готової продукції. Начальник відділу постачання та його підрозділ здійснює контроль за своєчасністю матеріально-технічного забезпечення виробництва, виконання плану поставок за обсягом, номенклатурою, термінами, якістю, дотримання норм відпуску матеріалів, станом та збереженням складських запасів. Начальник відділу кадрів відповідає за реалізацію кадрової політики підприємства. Він займається питаннями відбору персоналу, його професійної орієнтації та соціальної адаптації, навчання, підвищення на посаді, переведення, звільнення.

 

2.2 Документування господарських операцій підприємства з оплати праці

 

 

Для нарахування основної заробітної плати робітникам-відрядникам необхідно мати підсумок про їх виробіток і розцінки за виконані роботи. Для обліку виробітку продукції на ДП «Поліський лісгосп» використовують різні первинні документи, що залежать від характеру виконаної роботи, системи організації і оплати праці.

Документом по обліку відпрацьованого часу робітниками лісгоспу з почасовою заробітною платою є табель обліку використання робочого часу. Він служить для обліку та контролю робочого часу, нарахування заробітної плати при почасовій формі оплати праці, складання звітності про чисельність і склад працівників.