Облік, аналіз та аудит розрахунків по заробітній платі працівників підприємства
85

РОЗДІЛ ІІІ

АНАЛІЗ ТА АУДИТ РОЗРАХУНКІВ З ОПЛАТИ ПРАЦІ ТА ВДОСКОНАЛЕННЯ ЙОГО ОБЛІКОВО-АНАЛІТИЧНОГО ПРОЦЕСУ

 

 

3.1 Аналіз розрахунків підприємства з оплати праці

 

 

 

До основних завдань аналізу розрахунків підприємства по заробітній платі можна віднести наступні, які представлено на рис. 3.1.

Рис.3.1 Визначені завдання аналізу розрахунків по заробітній платі

Головним джерелом для аналізу розрахунків підприємства по заробітній платі на ДП «Поліський лісгосп» є облікова інформація. Вона є найбільш деталізованою та більшою за обсягом. В обліковій інформації міститься велика кількість важливих та необхідних для аналізу оплати праці ряд особливостей, зокрема: повне відображення усіх господарських операцій, їх документальне оформлення та узагальнення у грошових вимірниках.

Аналітична інформація, яка відображена у фінансовій, соціальній звітності та звітності ЄСВ є більш обґрунтованою та деталізованою і надає можливість отримати достовірні дані для проведення аналізу. Для більш ґрунтовного відображення методики аналізу розрахунків підприємства по заробітній платі, проведемо дослідження на ДП «Поліський лісгосп». Перший етап аналізу – визначення складу і структури фону оплати праці. Джерелом інформації для цього виступає ф.№1-ПВ «Звіт з праці» за 2009-2012 рік.