Облік, аналіз та аудит розрахунків по заробітній платі працівників підприємства
77

Таблиця 2.5

Типові форми первинних документів з обліку розрахунків з оплати праці

№ з/п

Номер типової форми

Назва типової форми

1

П-1

Наказ (розпорядження) про прийняття на роботу

2

П-2

Особова картка працівника

3

П-3

Наказ (розпорядження) про надання відпустки

4

П-4

Наказ (розпорядження) про припинення дії трудового договору (контракту)

5

П-5

Табель обліку використання робочого часу

6

П-6

Розрахунково-платіжна відомість

7

П-7

Розрахунково-платіжна відомість (зведена)

 

Первинними документами з обліку виробітку є рапорти або відомості виробітку бригад. Наряд – це комбінований документ, в якому вказується завдання на виконання робіт і підтвердження обсягу виконаних робіт.

Оплата часу простоїв, які сталися не з вини працівника, оформляються листком обліку простоїв. На оплату робіт із виправлення браку продукції виписується окремий наряд з відмуткою «Виправлення браку».

Для виплати заробітної плати оформляються видаткові касові ордери, розрахунково-платіжні відомості або платіжні відомості.

 

2.3 Особливості синтетичного та аналітичного обліку розрахунків підприємства з оплати праці

 

 

Відповідно до чинного законодавства України відповідальність за організацію ведення бухгалтерського обліку на підприємстві несе керівник підприємства. Для забезпечення ведення бухгалтерського обліку підприємство визначило облікову політику, форму ведення та форму організації бухгалтерського обліку.

Бухгалтерська служба лісгоспу – це спеціальний відділ, який займається веденням бухгалтерського обліку і складанням бухгалтерської звітності. Вона є самостійним структурним підрозділом підприємства і очолює її головний бухгалтер. В кожному лісництві є бухгалтер, який підпорядковується центральній бухгалтерії. У складі бухгалтерської служби створена група з