Облік, аналіз та аудит розрахунків по заробітній платі працівників підприємства
83

 

Підприємство самостійно планує свою діяльність, відповідно до кон’єктури ринку продукції, товарів, робіт, послуг та економічної ситуації.

Державне підприємство «Поліський лісгосп» реалізовує свою продукцію і послуги, за цінами, що формуються відповідно до умов економічної діяльності та за фіксованими державними цінами. Підприємство як юридична особа згідно чинного законодавства України нараховує і сплачує до бюджету податки та збори.

Основні результативні показники діяльності ДП «Поліський лісгосп» показують, що чиста виручка зросла на 50,3%, що складає 7517 тис.грн. Основними причинами збільшення виручки стали зростання цін на продукцію структурні зміни в асортименті продукції та збільшення обсягів виробництва. Собівартість реалізованої продукції зросла на 57,6% у порівнянні 2012 до 2009р. Витрати на збут збільшилися майже 57% порівнюючи 2012 та 2009р.

Валовий прибуток збільшився і основними причинами його збільшення стали зміни цін зміна обсягу реалізації структурні зрушення у складі реалізованої продукції. Загальна вартість активів зросла на 13,4%, що в абсолютному значенні становить 1070 тис.грн. Ці зміни відбулися за рахунок збільшення необоротних активів на суму 534 тис.грн., та збільшення оборотних активів на 536 тис.грн.

Організаційна структура управління ДП «Поліський лісгосп», є лінійно функціональною.

Для обліку виробітку продукції на ДП «Поліський лісгосп» використовують різні первинні документи, що залежать від характеру виконаної роботи, системи організації і оплати праці. Кожному з цих документів дана вичерпна характеристика. Так як підприємство відноситься до підприємства лісового господарства яке займається заготовкою лісопродукції, то воно по обліку лісопродукції застосовує спеціалізовані форми первинної документації, затверджені наказом Державного комітету лісового господарства України № 115 від 10.01.